Tuesday 1 May 2012

Economie cu tehnologia inverter

Factorul economic primeaza in aproape orice actiune am face, fiind permanent legati intr-un carusel a carei turatie este data de valoarea costurilor cu care achizitionam anumite servicii, cu care cumparam hrana sau imbracamintea, cu care ne deplasam si cu care dupa un an de munca putem sa pretindem un sejur de relaxare in concediu.

Suma celor enumerate anterior la care cu siguranta vor fi adaugate multe alte costuri zilnice, ne aduc in situatia in care multi dintre noi incepem sa facem calcule pentru a gasi portitele de reducere a costurilor acestui cos care pare a fi mereu mai greu. Costurile pot fi reduse prin nefolosirea unor servicii care nu ar fi esentiale sau vitale, sau prin diminuarea timpului in care acestea sunt folosite. Din pacate aceasta abordare nu reprezinta o solutie ci mai degraba un regres fortat de conjunctura in atitudinea noastra fata de ceea ce definim a fi unui trai normal.

Progresul tehnologic a facut sa fim din ce in ce mai dependenti fata de avantajul folosirii unor aparate electrocasnice care concura in anumite situatii la asigurarea unui climat optim in locuintele noastre. Bulversarea completa a fenomenelor meteo ca efect al gravelor schimbari provocate de extinderea efectului de sera, au condus la aparitia tot mai frecventa a temperaturilor extrem pozitive care isi fac simtita acut prezenta cu valori greu de suportat si pentru intervale de timp care par uneori fara de sfarsit.

Avem de ani buni aparatura electrocasnica necesara contracararii acestor momente caniculare pentru interiorul locuintelor noastre, iar odata cu trecerea timpului sistemele de aer conditionat si-au modificat intr-o serioasa masura abordarea consumurilor energetice pe care le genereaza in timpul folosirii.

Astfel in acest moment se vor putea utiliza sisteme de aer conditionat inverter, care spre deosebire de aparatele din generatia anterioara includ o tehnologie superioara de gestionare si diagnosticare a valorii temperaturii pe care utilizatorul doreste sa o obtina intr-o incapere. Poate ca va intrebati care este secretul acestui tip de aparat de aer conditionat inverter si cum se poate ajunge la o reducere a consumului in timpul folosirii obisnuite a acestuia.

Tehnologia inverter se bazeaza pe includerea in unitatea de comanda a sistemului de aer conditionat a unor senzori speciali care sunt in legatura directa cu procesorul aparatului. Acesti senzori, care mai sunt denumiti si invertori, vor monitoriza permanent valoarea temperaturii inca de la pornirea sistemului si pe tot parcursul folosirii acestuia. Scopul acestei monitorizari este acela de a transmite compresorului datele necesare, in speta puterea si timpul de lucru, care sunt necesare intr-un anumit moment pentru a putea aduce temperatura din incapere la valoarea solicitata intr-un timp cat mai scurt cu putinta.

Cu alte cuvinte, in permanenta, un aparat de aer conditionat inverter, va aloca exact puterea necesara pentru un timp bine stabilit, pentru a nu permite ca temperatura sa oscileze intr-o masura in care timpul de functionare ar fi cu mult mai mare si consumul pe masura, in scopul readucerii valorii temperaturii la nivelul stabilit de catre utilizator. Nu va exista nicio clipa in care compresorul unui astfel de sistem sa astepte prea mult, fara sa readuca temperatura in parametrii initiali.

Acesta este secretul oricarui sistem de aer conditionat inverter, care va putea genera economii de pana la 30% din valoarea consumului de energie electrica. Inverterii vor actiona atat pentru asigurarea aerului rece in incaperi, dar si atunci cand sistemul este folosit in varianta de pompa de caldura pentru incalzirea camerei. In aceasta situatie aparatul de aer conditionat inverter, va reduce semnificativ timpul de pornire al compresorului si isi va face datoria in mod similar variantei de racire a aerului, scopul fiind atingerea cat mai rapida a temperaturii care a fost setata.

Sunt motive suficiente pentru a folosi un astfel de aparat de aer conditionat inverter si de a uita de grija unui consum ridicat, asigurand astfel un ambinet placut in spatiul casei dumneavoastra.


Tags: aer conditionat inverter

No comments:

Post a Comment