Thursday 5 April 2012

Inca o lovitura de imagine pentru imperiul lui Murdoch. Sky News: "Am interceptat ilegal e-mailuri"

stirileprotv.ro Canalul de stiri din Marea Britanie Sky News a recunoscut joi ca a autorizat ca jurnalistii sa acceseze in mod ilegal e-mailurilor unor persoane publice in doua randuri.

 

 John Ryley, seful Sky News, spune ca in ambele cazuri existau suspiciuni de activitate infractionala.

"Ne sustinem actiunile si le consideram justificate din punct de vedere editorial. Au fost in interesul publicului" a mai spus Ryley intr-o declaratie oficiala. A tinut totusi sa precizeze ca asemenea decizii nu sunt luate "cu usurinta si nici des".

Unul dintre cazuri este cel al Annei Darwin. Sotul femeii britanice si-a inscenat propria moarte pentru a incasa banii de asigurare. Sky News a descoperit e-mailurile si le-a trimis mai departe politiei.

"Cele mai importante subiecte au aparut doar pentru ca am incalcat intr-un fel regulile" a povestit Ryley.

Stirea vine la doar doua zile dupa ce James Murdoch, fiul lui Rupert Murdoch, si-a dat demisia din fruntea companiei BSkyB, ce detine Sky News si face parte din imperiul News Corp.

Demisia a venit ca urmare a acuzatiilor aduse tabloidului News of the World si nenumaratelor interceptari ilegale ale conversatiilor unor politicieni, infractori sau vedete.

Murdoch a negat cu consecventa faptul ca stia despre numarul urias de interceptari facute de ziarul inchis in vara si despre care s-a spus ca "a murit de rusine".

In urma problemelor, compania a anuntat ca se va concentra pe piata Pay-TV si ca isi va largi operatiunile internationale. Investitiile in divizia interna de stiri au fost anulate.

No comments:

Post a Comment