Sunday 1 April 2012

Scenele de care s-au bucurat numai iubitorii iernii. Temperaturi cu minus si zapada ca de Craciun

stirileprotv.ro Fara nicio pacaleala, iarna nu se hotaraste sa plece de la noi. Chiar daca am intrat in cea de-a doua luna de primavara, duminica a nins in mai multe locuri din tara.

Turistii aflati pe Valea Prahovei s-au bucurat nespus de zapada, dar localnicii s-au uitat cu ingrijorare spre gradinile lor din care nu vor culege ceva prea curand.

Valea Prahovei este parca ultima reduta a iernii. Inca de acum doua zile, temperaturile au scazut simtitor in statiuni, pana la - 5 grade, in timp ce pe platoul Bucegilor s-au inregistrat - 10 grade Celsius. Turistii s-au bucurat sa gaseasca totul alb acolo.

Si in judetul Bistrita Nasaud s-a reinstalat sambata noapte peisajul de iarna. Cei care au apucat sa-si semene gradinile se tem ca au mucit degeaba.

Oamenii nu se asteptau sa se intoarca frigul si n-au mai dat bani pe lemne pentru incalzire.

A nins cu fulgi mari si in judetul Bacau, insa iarna nu a avut putere suficienta acolo cat sa asterna un un nou stat de zapada.

Nu vom scapa deocamdata de zapada, cel putin nu in zonele de munte. Duminica noapte si luni vor urma noi reprize de ninsoare, in special la altitudini mari, iar temperaturile vor scadea.

Turistii sunt sfatuiti de salvamontisti sa-si amane expeditiile pe traseele montane de altitudine. Acestea sunt inca pline de
zapada si gheata si un singur pas gresit poate fi fatal, in special pentru turistii neexperimentati ori, si mai grav, neechipati corespunzator.

No comments:

Post a Comment