Friday 6 April 2012

Pregatiri de Paste. Romancele isi fac incalzirea pentru cursa cu obstacole din bucatarie

De Paste, mielul este regele care va trona pe masa de sarbatoare. Tocmai din aceasta cauza este bine sa stiti, din start, care este cel mai delicios.

Cei care nu vor sa le miroasa toata casa a friptura ar face bine sa isi cumpere carne din Dobrogea. Daca, dimpotriva, apreciati gustul puternic de oaie si seu, atunci alegeti un miel din zona Ardealului. Specialistii vin cu ponturi clare despre cat de gustoasa este carnea de miel in functie de rasa. In top troneaza merinosul dobrogean pe care il gasim in sudul tarii. Maestrii bucatari lauda carnea pentru gust si nu numai. Merge perfect cu un sote de legume stropit bine cu vin alb sau rosu si ustoroi din belsgug.

Daca ne indreptam spre Cluj, Bistrita, Sibiu sau Satu Mare, intalnim Bala de Bistrita. Fermierii o cresc pentru ca ajunge rapid la dimensiuni impresionate si intra la concurenta cu turcana. Mai nou, ciobanii nostri incruciseaza rasele autohtone cu cele straine.

Indiferent insa de alegerea finala nu uitati ca langa toate pulpele bine rumenite merg de minune garnituri usoare, cel mai recomandat fiind spanacul.

No comments:

Post a Comment